top of page

Webinars met impact

ConSenso advocaten start met een reeks van interessante webinars met blijvende meerwaarde.

Schrijf je gratis in. Onze experten geven je per onderwerp praktische tips waar je ècht iets aan hebt.

CS_WebinarIcon.png

In onze reeks van webinars laten we onze eigen experten aan het woord, maar nodigen we ook regelmatig gastsprekers uit die uit eigen ervaring waardevolle informatie met jullie willen delen.

Per aflevering gaan we dieper in op een brandend actueel thema en geven vooral praktische informatie waar je mee aan de slag kan. 

Heb je nadien nog onbeantwoorde vragen? Aarzel niet om ons te contacteren. 

Schrijf je snel in voor één of meerdere van onze webinars. Ze zijn volledig gratis bij te wonen. Eénmaal ingeschreven ontvang je tijdig een herinnering met de juiste link naar het betreffende webinar.
Ken je iemand die er zelf ook graag meer over te weten zou komen? Deel gerust onze events. Hoe meer kijkers, hoe meer wijsheden!

Informatie
CS_Brexitsymbol.png

Brexit en fiscale gevolgen

 Net gemist: Donderdag 28 januari 2021 - 18:30u.

Vanaf 1 januari 2021 is het Verenigd Koninkrijk een derde land voor fiscale doeleinden. Dit brengt heel wat veranderingen met zich mee, zowel op het vlak van directe belastingen, als op het vlak van indirecte belastingen. 

Met name op vlak van de vennootschapsbelasting zullen Belgische ondernemingen zich rekenschap moeten geven van het feit dat het VK  niet langer tot de EU behoort (eventueel niet langer tot de EER behoort omdat de toepassing van tal van bepalingen in ons WIB92 afhankelijk zijn van de voorwaarde dat er sprake is van een intra-Europese vennootschap).

We schetsen kort een overzicht van de fiscale gevolgen op vlak van vennootschapsbelasting als gevolg van de Brexit. Vervolgens zal collega Annemiek Lewandowski in een tweede deel ingaan op de gevolgen vanuit het oogpunt van de BTW die vanaf 1 januari 2021 spelen.

Onze experten

Bart Smets.jpg

Bart Smets

Fiscaal recht

Annemiek Lewandowski.jpg

Annemiek Lewandowski

Fiscaal recht en vermogensplanning

OPGELET!

Dit webinar is helaas voorbij. Wil u de uitzending toch nog zien, geef dan een seintje op webinars@consenso.be

Brexit
CS_Telewerk.jpg

Telewerk
en corona

Donderdag 25 februari 2021 - 18:30u.

Telewerk is absoluut geen nieuwigheid en bestaat integendeel al geruime tijd en zelfs in verschillende vormen. In het kader van de huidige coronapandemie heeft de federale overheid Belgische bedrijven echter verplicht om telethuiswerk toe te passen.

 

Op 2 november, naar aanleiding van de 2e coronagolf, werd de verplichting opnieuw bevestigd. Het telewerk dat we momenteel kennen is echter een aparte vorm van telewerk, die niet echt past in het bestaand wettelijk kader rond telewerk. We nemen u mee in de wonderlijke wereld van het telewerk en kaderen de termen 'telewerk', 'coronatelewerk', structureel telewerk' en gaan dieper in op recent gerelateerde rechtspraak

Onze experten

Janne Poets.jpg

Janne Poets

Arbeidsrecht en sociale zekerheid

Linda Lemmens.jpg

Linda Lemmens

Arbeidsrecht en sociale zekerheid

Telewerk
CS_cybersecurity.png

Cybersecurity en
aansprakelijkheid

Donderdag 25 maart 2021 - 18:30u.

In dit webinar zullen we stilstaan bij de oorzaken, de gevolgen maar ook enkele courante oplossingen voor ICT-incidenten.

Naast de korte toelichting van een aantal belangrijke juridische verplichtingen op het vlak van cybersecurity die uw onderneming dient na te leven, zal er uitgelegd worden hoe u op doorgaans simpele wijze kan tegemoet komen aan deze op uw onderneming rustende verplichtingen. Daarnaast zal professor Gerrit Van Daele, als expert op het vlak van verzekeringsrecht verbonden aan de Universiteit Gent, toelichten of en hoe bestaande risico's kunnen verzekerd worden, met bijzondere aandacht voor de verzekerbaarheid van aansprakelijkheid van bestuurders die geconfronteerd worden met een ICT-incident.

 

Gerrit Van Daele  is een ervaren verzekeringsexpert en professor verbonden aan de Universiteit Gent. Hij doceert daar inleiding in de verzekeringen en verzekeringsmanagement.

Onze experten

Gerrit Van Daele.png

Gerrit Van Daele

Professor UGent
Faculty of Economics and Business Administration

Stijn Tutenel.jpg

Stijn Tutenel

Intellectuele rechten, ICT-recht & recht op privacy

Cybersecurity
Inschrijvingsformulier
Ik neem deel aan deze webinars
Ik kan helaas NIET DEELNEMEN maar wil later wel de opname zien
Inschrijvingsformulier
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Bedankt voor de inzending!

bottom of page